Vijesti
Wednesday, 18.11.2009.

Potpisan Kolektivni ugovor o produženju primjene Kolektivnog ugovora za službenike i namještenike u gradskim upravnim tijelima Grada Zagreba

17. studenog 2009. godine strane potpisnice Grad Zagreb i Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske-Podružnica sindikata gradske uprave Grada Zagreba zaključili su Kolektivni ugovor o produženju primjene Kolektivnog ugovoraza službenike i namještenike u gradskim upravnim tijelima Grada Zagreba kojim se Kolektivni ugovor koji je vrijedio za razdoblje prijašnje četiri godine produžuje i za slijedeće četiri godine.

Sve ugovorne odredbe ostaju nepromijenjene s izuzetkom jednokratne isplate božićnice samo za 2009. godinu koja će iznositi 1.500,00 kuna neto.


Thursday, 22.10.2009.

Postignut sporazum o božićnici za 2009.

Polazeći od smjernica Gospodarskog oporavka i zaštite standarda građana Grada Zagreba gradonačelnik Milan Bandić sazvao je 12. listopada 2009. godine povjerenike svih Sindikata, Gradske uprave, Holdinga, te drugih korisnika gradskog proračuna Grada Zagreba.

Tom je prigodom ponovno potvrdio stajalište da unatoč poteškoćama u punjenju gradskog proračuna neće biti smanjenja plaća ali je zatražio da se u odnosu na iznos utvrđen u Kolektivnom ugovoru umanji iznos božićnice i to jednokratno samo za 2009. godinu, te da ona iznosi 1.500,00 kuna, čime bi kada su u pitanju proračunski korisnici i dalje bila jedna od najvećih u državi.

Kako odluku o ovom prijedlogu sukladno poslovniku donosi Povjereništvo Podružnice sindikata Gradske uprave Grada Zagreba predsjednik Povjereništva sazvao je sjednicu za 15. listopada 2009. godine na kojoj je sa 16 glasova za, 1 protiv i 1 suzdržani gore navedeni prijedlog gradonačelnika i prihvaćen te će temeljem te odluke pristupiti sklapanju aneksa Kolektivnog ugovora za službenike i namještenike u gradskim upravnim tijelima Grada Zagreba koji će se odnositi isključivo na jednokratnu isplatu ne dirajući niti jedno drugo stečeno pravo iz Kolektivnog ugovora.


«    [34] [35] [36] [37] [38]  ›  »