O nama

   Dobro došli na internetske stranice Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske - Podružnice sindikata gradske uprave Grada Zagreba.
Nakon više od dvadeset godina "aktivne sindikalne službe" s 1. rujnom 2013. u zasluženu mirovinu odlazi gospodin Ivan Katalenić, osnivač naše podružnice i suosnivač državnog sindikata.

   Vrijeme u kojem preuzimam vođenje Podružnice bitno se razlikuje od 90-tih godina, kada je dominantan osjećaj bio nacionalni ponos, pa je ljude unatoč ratu i neimaštini, bilo lakše mobilizirati u izgradnji modernih nacionalnih institucija, pa i Sindikata.

   Danas je pak na djelu razočaranje i sveopći pad sustava vrijednosti, pri čemu ni sindikati nisu iznimka. Previše je nažalost bilo "naših" lidera koji su prošli kroz sindikat da bi se domogli unosnih političko-upravnih fotelja, a stvarni interes članstva iskreno im je bio u drugom planu, što članstvo prepoznaje i kažnjava.

   Ali ipak, bez Sindikata bi ionako bahati i nedodirljivi poslodavci (čak i u javnom sektoru), bez ikakvih skrupula i obzira provodili svoje privatne interese. Stoga nam se priključite, jer zajedno smo jači!

   O sebi bih rekao samo to da sam od prvog dana zaposlenja član Sindikata, dakako onda i član ove Podružnice od osnivanja, kao i to da sam i osobno, bez ikakvih realnih razloga, prošao bolnu torturu degradacije na radnom mjestu "zapakiranu" u tzv. "sistematizacijske smicalice", bez ikakve djelotvorne zaštite bilo s čije strane. Ovo potonje naveo sam samo zato da bih Vas uvjerio kako ću se osobno zauzeti za svaki sličan slučaj ako se desi nekom od naših članova, naravno ne štiteći neradnike.

   Mnoge su se stvari u posljednih dvadeset godina promijenile, pa je tako nužno i redefinirati prioritete djelovanja naše Podružnice. Ono mora biti usmjereno ka tome da svaki član prepoznaje i ostvaruje neki svoj interes kroz članstvo u sindikatu. Većinom se radi o materijalnim interesima, ali potrebno je i više druženja, zajedničkih akcija, ne samo kroz odmarališta, koja su ionako vremenom izgubila na atraktivnosti, premda su još uvijek naš značajni resurs.

   Upravo tu komunikaciju, korisne informacije, zajedničke aktivnosti, prezentiraju ove internetske stranice, pa Vas upućujem na njihovo što češće korištenje. Vama na službi i usluzi, drage članice i članovi,            
Vaš
Vlado Korbar, Povjerenik Podružnice