Vijesti
Wednesday, 25.08.2021.

26. SINDIKALNI SUSRETI - ZATON

Poštovane članice i članovi,

Na službenoj stranici SDLSN RH naći ćete detaljnije informacije u svezi s predstojećim 26. Sindikalnim susretima u Zatonu pa vas molimo da ih detaljno proučite prije eventualnih prijava.

Povjereništvo Podružnice će o Susretima zauzeti stajalište na sjednici početkom rujna (nakon što Stožer civilne zaštite donese mjere s 01.rujnom 2021.) i o tome obavjestiti članstvo.  


Thursday, 24.06.2021.

OBAVIJEST - SŠKU

Poštovane članice i članovi, 

Do daljnega, Sindikalna štedno-kreditna unija neće zaprimati zahtjeve korisnika te molimo članove za razumijevanje. 


Wednesday, 26.05.2021.

PRIOPĆENJE SINDIKALNE PODRUŽNICE GUGZ U SVEZI PRIMOPREDAJE IZVRŠNIH OVLASTI

Nastavno na priopćenje od 24.05.2021. dajemo očitovanje pravne službe SDLSN RH

LINK 


Monday, 24.05.2021.

PRIOPĆENJE SINDIKALNE PODRUŽNICE GUGZ U SVEZI PRIMOPREDAJE IZVRŠNIH OVLASTI

S obzirom na brojne polemike prošloga tjedna u svezi primopredaje izvršnih ovlasti u gradu Zagrebu kao jedinici lokalne i područne (regionalne) samouprave, iz središnjice SDLSN dobili smo sljedeće priopćenje u kojem citiraju Zakon o postupku primopredaje vlasti:

"U postupku primopredaje državne vlasti i izvršnih ovlasti u jedincama lokalne i područne (regionalne) samouprave zabranjene su kadrovske promjene osim na dužnostima za koje se prema odredbama ovog Zakona podnosi mandat na raspolaganje. 

Osobe koje imaju status službenika, a postavljaju se na radno mjesto na temelju imenovanja, po prethodno provedenom javnom natječaju, nisu dužne stavljati mandat na raspolaganje danom stupanja na dužnost Vlade odnosno općinskog načelnika, gradonačelnika, župana i gradonačelnika Grada Zagreba."

 

Povjereništvo sindikalne podružnice GUGZ održalo je 21. svibnja 2021. svoju sjednicu na kojoj je, raspravljajući o mogućim posljedicama provedenih lokalnih izbora, a što se tiče statusa te radnih prava službenika i namještenika - svojih članova u gradskoj upravi grada Zagreba, donijelo zaključak da će prije drugog kruga lokalnih izbora svi koordinatori dobiti detaljan prikaz pozitivnih propisa koji reguliraju status službenika i namještenika u gradskoj upravi, a koji će izraditi pravna služba SDLSN RH, kako bi bili spremni pravodobno reagirati za slučaj pokušaja eventualne ugroze tih prava. 

 

 


Thursday, 13.05.2021.

PONUDA PERADI S DOSTAVOM

Poštovane članice i članovi,

U prilogu vam dajemo najnoviju ponudu poduzeća za

uzgoj, klanje i prodaju međimurskih pilića te ostale peradi

JANČEC d.o.o. Donji Pustakovec 112, 40323 Prelog

www.janpicek.hr

PONUDA LINK