Vijesti
Thursday, 13.12.2018.

PRIOPĆENJE SINDIKALNOG POVJERENIKA U SVEZI BOŽIĆNICE ZA 2018. GODINU

Poštovane članice i članovi,
ovim vas putem želim izvijestiti što sam poduzeo kako bismo za ovaj Božić dobili veći iznos božićnice (odnosno posebnog dodatka na plaću).

Još 15. studenog 2018. uputio sam prvi dopis gradonačelniku i Gradskom uredu za financije, a 3. prosinca   (nakon objave Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o porezu na dohodak) i drugi dopis u kojem je zamolba za većim iznosom  usklađena s mogućnostima koje su iznijete u navedenom Pravilniku.

Ni na jedan dopis nisam dobio odgovor ali sam u dogovoru s tajnicom gradonačelnika čekao termin kako bih ga osobno upoznao sa zamolbom i očekivanjima službenika i namještenika Gradske uprave.
Vjerujem da bi do tog razgovora i došlo da gospodina gradonačelnika u tome nije spriječila bolest. 

U cijelom navedenom razdoblju o navedenom pitanju božićnica/posebna nagrada održan je u Gradskoj upravi samo jedan sastanak i to sa sindikatima Zagrebačkog holdinga na koji nisu pozvani sindikati uprave niti javnih službi Grada Zagreba.

Kako sam u međuvremenu neformalno doznao za taj sastanak tražio sam od pročelnice Gradskog ureda za gospodarstvo koja je bila organizator tog sastanka informaciju o čemu se tu radi. Nakon moje intervencije iz Ureda za gospodarstvo dobio sam kopiju poziva za taj sastanak i to 4. prosinca 2018. u 13.39 sati a sastanak je održan toga dana od 12.15 do cca. 13 sati.

Iz kopije pozivnice vidljivo je da nisam pozvan na taj sastanak. Isto tako, neformalnim putem dobio sam informaciju da je već odlučeno da proračunski korisnici neće dobiti veću božićnicu/posebnu nagradu dok trgovačka društva hoće i to u iznosu od 3.500,00 kuna. 

Radi pune informiranosti mora se reći da su samim Pravilnikom o izmjenama i dopunama Pravilnika o porezu na dohodak svi proračunski korisnici, pa tako i gradska uprava Grada Zagreba stavljeni u neravnopravan položaj u odnosu na trgovačka društva zato što u trenutku kada se donose planski dokumenti koji reguliraju financiranje upravnih tijela za ove promjene u porezu na dohodak nije se znalo niti se moglo znati (niti u trenutku kad je rađen rebalans proračuna, a još manje u trenutku donošenja proračuna) da će do ovih promjena doći.
Kako smo dodatkom KU utvrdili iznos božićnice od 1.250,00 kuna, nažalost nemamo formalno pravno uporište koje bi poslodavca primoralo da udovolji našem traženju.

POVJERENIK PODRUŽNICE
VLADO KORBAR 

1. DOPIS

2. DOPIS

ISPIS MAILA

 


Friday, 16.11.2018.

Poštovane članice i članovi,

obavještavamo vas da smo gradonačelniku Grada Zagreba uputili zahtjev da se kroz dodatak Kolektivnom ugovoru već za ovu godinu utvrdi iznos božićnice najmanje u visini koju dobiva Zagrebački holding i druga trgovačka društva u vlasništvu Grada Zagreba.
Zahtjev se temelji na Vladinoj odluci da se neoporezivi dio dodataka na plaću povisi sa 2.500,00 na 7.500,00 kuna. 


Friday, 28.09.2018.

Poštovani članice i članovi,

obavještavam vas da je 27. rujna održana sjednica Glavnog povjereništva SDLSN RH na kojoj je odlučeno da će se 25. Sindikalno športski susreti u Zatonu održati od 22.-26.5.2019.

Na sjednici je uvodno izlaganje održao Krešimir Sever predsjednik NHS ( čiji je SDLSN RH član ) na temu stavova sindikalnih središnjica o prijedlogu mirovinske reforme. S obzirom na jedinstveno stajalište svih središnjica o neprihvatljivosti predloženih  promjena u mirovinskom sustavu i izostanak stvarnog socijalnog dijaloga, središnjice će zajednički organizirati javni prosvjed na koji će pozvati članstvo i građane 20.10. u 12 sati na Europskom trgu, o čemu ćemo sljedećih dana dobiti detaljnija uputstva.

Vaš povjerenik 


Friday, 20.07.2018.

Poštovane članice i članovi!

U privitku vam dostavljamo ponudu firme Apertura d.o.o. prozori i vrata s pogodnostima za članove Sindikata.

Apertura d.o.o. prozori i vrata 


Friday, 06.07.2018.

Obavijest za članice i članove

Poštovani,

obavještavamo Vas da je 27. lipnja 2018. zaključen VII.dodatak Kolektivnom ugovoru za službenike i namještenike u gradskim upravnim tijelima Grada Zagreba kojim se utvrđuje da će odredbe KU koji je bio na snazi do 30. lipnja 2018. primjenjivati do 31. prosinca 2018.
Osim toga u ovom Dodatku se utvrđuje uvećana osnovica za obračun plaće u iznosu od 4.993,60 kuna što čini uvećanje za preostalih 2,1% a primjenjivat će se od 1. prosinca 2018.
Pregovarački odbor Sindikata za sklapanje novog Kolektivnog ugovora održao je 4.srpnja 2018. prvu sjednicu kako bi do rujna utvrdio prijedloge za promjene u odnosu na tekst sadašnjeg Kolektivnog ugovora.


Ujedno vam skrećemo pozornost da posjetite "pogodnosti za članove" gdje ćete naći ponudu za nabavke autodijelova uz značajni popust.