Vijesti
Wednesday, 11.12.2013.

PRIOPĆENJE SINDIKALNOG POVJERENIKA U SVEZI POČETKA POSTUPKA KOLEKTIVNOG PREGOVARANJA S POSLODAVCEM U GRADSKOJ UPRAVI GRADA ZAGREBA

U utorak 10. prosinca održan je prvi sastanak s poslodavcem na temu sklapanja Kolektivnog ugovora za službenike i namještenike u gradskim upravnim tijelima Grada Zagreba, jer postojeći, kao što je poznato, istječe 31.12.2013., s mogućnošću produljenog djelovanja do 30. ožujka 2014.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici sindikata drugih javnih službi koje su na gradskom proračunu.

Sastanak je protekao u pozitivnom predblagdanskom ozračju, a vodio ga je gradonačelnik Grada Zagreba gospodin Milan Bandić.

Gradonačelnik je u najkraćim crtama oslikao aktualnu situaciju u svezi s financijskom situacijom u Gradu, osobito u kontekstu prihvaćanja Proračuna za 2014. godinu, a što se očekuje na zasjedanju Skupštine Grada Zagreba 19. prosinca 2013. godine.

Gradski pročelnik za financije gospodin Slavko Kojić dao je kratku preliminarnu informaciju o punjenju proračuna za 2013. istaknuvši da se puni bolje nego prošle godine, ali još uvijek nešto ispod plana za ovu godinu.

Gradonačelnik je predložio dinamiku daljnjeg pregovaranja na način da će tek poslije 19.12. tj. nakon očekivanog usvajanja gradskoga proračuna za sljedeću godinu, definirati prijedlog tj. okvir za pregovore o plaćama i drugim materijalnim primanjima za 2014. i poslati ga sindikatima sudionicima, te se sljedeći sastanak očekuje u siječnju nakon što prođe razumni rok za analizu prijedloga.

 


Tuesday, 05.11.2013.

OBAVIJEST ZA ČLANOVE

U prilogu vam dostavljamo dopis vezan za članove kojima će Sindikat nadoknaditi razliku između dobivenog i plaćenog iznosa po presudama Općinskog građanskog suda u Zagrebu u predmetima razlike plaće.
Dopis SDLSN-poziv na dostavu podataka
Tuesday, 29.10.2013.

OBAVIJEST ZA ČLANOVE KOJI SU DO UMIROVLJENJA U ČLANSTVU SDLSN RH-PODRUŽNICA GUGZ

Obavještavamo vas da je povjereništvo Podružnice na sjednici 25.10.2013. a na prijedlog povjerenika donijelo odluku da svi oni naši članovi koji su to bili do umirovljenja i ubuduće mogu koristiti sindikalna odmarališta po cijeni za članove Sindikata. Ista će prava dokazivati obrascem priznanja-zahvale koja će dobiti od ove Podružnice prije umirovljenja.
Istodobno prema SDLSN-u ćemo pokrenuti inicijativu za statutarno reguliranje još nekih mogućih prava za navedene članove.
Thursday, 17.10.2013.

OBAVIJEST ZA ČLANOVE SINDIKATA KOJI 2013. GODINE IDU (ILI SU OTIŠLI) U MIROVINU

Poštovani članovi, koliko žalimo što se rastajemo od vas toliko se i veselimo što ste došli do svoje zaslužene mirovine nakon dugogodišnje vjernosti Gradu Zagrebu i našem Sindikatu.
Podružnica sindikata ove vam godine priređuje skroman i dostojanstven oproštaj uz Martinjsku veselicu i prigodan dar, 8. studenog 2013. u primjerenom ambijentu u okolici Zagreba.
Polazak autobusa je u 15.30 sati s Trga S.Radića 1, ispred zgrade gradske uprave ( planirani povratak oko 22.00 sata ).
Radi planiranja prijevoza i ukupnog broja sudionika molimo vas da se javite u Podružnicu sindikata, Trg S.Radića 1, soba 254, tel. 610-1254, 1051, 4066, mobitel Vlado Korbar 098/416-458 do 31. listopada 2013. do 15.00 sati.
Friday, 27.09.2013.

PRIOPĆENJE PODRUŽNICE SINDIKATA GRADSKE UPRAVE GRADA ZAGREBA U SVEZI UČESTALIH IZJAVA POSLODAVCA O NUŽNOSTI POLITIKE " BOLNIH REZOVA"

Ponukani sve češćim javnim istupima poslodavca u kojima najavljuje "bolne rezove" u materijalnim primanjima službenika i namještenika Gradske uprave Grada Zagreba uz konstataciju da te rezove provodi ili će provoditi u dogovoru sa Sindikatom najoštrije demantiramo da je do sada prema Sindikatu upućena bilo kakva, formalna ili neformalna, inicijativa poslodavca u tom smislu.


Takvi jednostrani istupi poslodavca u koje se pokušava involvirati Sindikat kao suučesnik, štete kako Sindikatu, tako i poslodavcu i stvaraju krajnje negativnu klimu pred početak postupka kolektivnog pregovaranja. Osim toga, takvi istupi nisu u skladu niti s dobrom praksom, pa niti s pojedinim formalnim odredbama pregovaračkih protokola u kojima se najčešće odbacuje metoda jednostranih priopćenja za javnost.


Stoga poručujemo članstvu i svim službenicima i namještenicima u gradskim upravnim tijelima Grada Zagreba, da ćemo pregovorima pristupiti držeći se svoje statutarne i zakonske pozicije, apsolutno poštujući volju svoga članstva i temeljem egzaktnih ekonomskih pokazatelja relevantnih za materijalni položaj službenika i namještenika.