Vijesti
Friday, 16.11.2018.

Poštovane članice i članovi,

obavještavamo vas da smo gradonačelniku Grada Zagreba uputili zahtjev da se kroz dodatak Kolektivnom ugovoru već za ovu godinu utvrdi iznos božićnice najmanje u visini koju dobiva Zagrebački holding i druga trgovačka društva u vlasništvu Grada Zagreba.
Zahtjev se temelji na Vladinoj odluci da se neoporezivi dio dodataka na plaću povisi sa 2.500,00 na 7.500,00 kuna. 


Friday, 28.09.2018.

Poštovani članice i članovi,

obavještavam vas da je 27. rujna održana sjednica Glavnog povjereništva SDLSN RH na kojoj je odlučeno da će se 25. Sindikalno športski susreti u Zatonu održati od 22.-26.5.2019.

Na sjednici je uvodno izlaganje održao Krešimir Sever predsjednik NHS ( čiji je SDLSN RH član ) na temu stavova sindikalnih središnjica o prijedlogu mirovinske reforme. S obzirom na jedinstveno stajalište svih središnjica o neprihvatljivosti predloženih  promjena u mirovinskom sustavu i izostanak stvarnog socijalnog dijaloga, središnjice će zajednički organizirati javni prosvjed na koji će pozvati članstvo i građane 20.10. u 12 sati na Europskom trgu, o čemu ćemo sljedećih dana dobiti detaljnija uputstva.

Vaš povjerenik 


Friday, 20.07.2018.

Poštovane članice i članovi!

U privitku vam dostavljamo ponudu firme Apertura d.o.o. prozori i vrata s pogodnostima za članove Sindikata.

Apertura d.o.o. prozori i vrata 


Friday, 06.07.2018.

Obavijest za članice i članove

Poštovani,

obavještavamo Vas da je 27. lipnja 2018. zaključen VII.dodatak Kolektivnom ugovoru za službenike i namještenike u gradskim upravnim tijelima Grada Zagreba kojim se utvrđuje da će odredbe KU koji je bio na snazi do 30. lipnja 2018. primjenjivati do 31. prosinca 2018.
Osim toga u ovom Dodatku se utvrđuje uvećana osnovica za obračun plaće u iznosu od 4.993,60 kuna što čini uvećanje za preostalih 2,1% a primjenjivat će se od 1. prosinca 2018.
Pregovarački odbor Sindikata za sklapanje novog Kolektivnog ugovora održao je 4.srpnja 2018. prvu sjednicu kako bi do rujna utvrdio prijedloge za promjene u odnosu na tekst sadašnjeg Kolektivnog ugovora.


Ujedno vam skrećemo pozornost da posjetite "pogodnosti za članove" gdje ćete naći ponudu za nabavke autodijelova uz značajni popust.


Friday, 18.05.2018.

Prijem za ekipu Grada Zagreba 24. sportskih susreta sindikata

 
Gradonačelnik Milan Bandić primio je u Gradskoj upravi pobjedničku ekipu Grada Zagreba 24. sportskih susreta Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske održanih u turističkom naselju Zaton kod Zadra koji su se održali od 10. do 13. svibnja. Ekipe su odmjerile snage u stolnom tenisu, streljaštvu, kuglanju, šahu, malom nogometu, pikadu, potezanju užeta, tenisu, odbojci na pijesku, uličnoj košarci i belotu. Najznačajniji doprinos pobjedi dali su kuglači od kojih su većina članovi Kuglačkog kluba Harmica.

Pročelnik Gradskog ureda za sport Milan Pavelić čestitao je ekipi Grada Zagreba na izvrsnim rezultatima te dodao kako su na prijemu razgovarali  i o 50. obljetnici Kuglačkog kluba Harmica. Pomoći ćemo im u organizaciji proslave kako bi se jedna takva jubilarka što bolje zabilježila i kako bi nastavili s dobrim radom u budućnosti.

Naša ekipa od 120 ljudi natjecala se u 11 disciplina. Uvjerljivo smo pobijedili s 48 bodova, drugo mjesto je osvojila ekipa Sisačko-moslavačke županije, a treće Osječko-baranjske, rekao je Vlado Korbar, zamjenik predsjednika Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika i sindikalni povjerenik u Gradskoj upravi Grada Zagreba.