Vijesti
Wednesday, 12.02.2014.

OBAVIJEST ČLANOVIMA

Dana 12. veljače 2014. u 9 sati održan je treći po redu sastanak poslodavca sa sindikatom na temu sklapanja novog Kolektivnog ugovora, s time da je ovaj sastanak bio prvi odvojeni samo za Sindikat gradske uprave Grada Zagreba.
Sindikalni povjerenik izvijestio je gradonačelnika o stajalištima sindikata u svezi njegovog prijedloga od 4. veljače 2014. (stajališta sindikata u privitku), te i službeno predao taj dokument. Gradonačelnik i ostali predstavnici poslodavca (gospođa Švaljek zamjenica gradonačelnika i gospodin Kojić pročelnik Gradskog ureda za financije) pohvalili su ovakav analitički pristup u rješavanju otvorenih pitanja u pregovorima te obećali da će do idućeg sastanka pripremiti analitičke podloge koje traži sindikat.
Gradonačelnik je uz to obećao da će u što kraćem roku osigurati da se svi korisnici gradskog proračuna i Holding obavijeste o nužnosti usklađivanja i jedinstvenog pristupa politike plaća i drugih materijalnih primanja iz gradskog proračuna, a kako bi se izbjegla rješenja koja su u posljednjih nekoliko godina išla na štetu uprave.
Sastanak je prošao u koncilijantnom tonu te je dogovoreno da će se sljedeći sastanak održati 19. veljače 2014. u 9 sati.
Prijedlog poslodavca (PDF 152KB)
Odgovor Sindikata (doc 112KB)
Thursday, 30.01.2014.

OBAVIJEST ČLANOVIMA

Poštovane kolegice i kolege,

obavještavamo vas da je poslodavac sazvao sastanak sa sindikatima potpisnicima kolektivnih ugovora za utorak 4. veljače 2014. u 12 sati.
Nakon sastanka obavijestit ćemo vas o tijeku i zaključcima. Napominjemo da za ovaj sastanak nisu poslani nikakvi pismeni prijedozi poslodavca.
Također vas obavještavamo da je temeljem zaključaka s našeg Povjereništva gradonačelnik Grada Zagreba donio Zaključak o raskidu Ugovora o upravljanju odmaralištima u Novom Vinodolskom i Crikvenici. Tekst zaključka možete pročitati na stranicama Grada Zagreba pod "brzo pretraživanje-akti gradonačelnika".


Monday, 27.01.2014.

Poštovani članovi,

skrećem vam pozornost da na stranici www.sdlsn.hr možete naći aktualan prijedlog Zakona o prestanku službe u državnim službama koji predvođa prisilno umirovljenje sa 60 godina starosti i 41 godinu staža, kao i komentar glavnog tajnika SDLSN-a Siniše Kuhara.


Thursday, 16.01.2014.

GENERALNI ŠTRAJK PROTIV DONOŠENJA ZAKONA O RADU I ZAKONA O POVREMENIM POSLOVIMA

Poštovane članice i članovi!

Nezavisni hrvatski sindikati ( čiji je SDLSN RH član) kao i četiri preostale središnjice hrvatskih sindikata organiziraju osobno izjašnjavanje članova putem glasačkih listića a s ciljem organiziranja generalnog štrajka protiv donošenja novoga Zakona o radu i Zakona o povremenim poslovima.

Izjašnjavanje će se u Podružnici sindikata Gradske uprave Grada Zagreba i gradske ustanove Upravljanje športskim objektima provesti 21. siječnja od 10 do 12 sati i to:
-za članove na lokaciji Trg S.Radića 1 u sobi 254
-za članove po područnim uredima u radnim prostorima koordinatora

Svi potrebni dokumenti upravo se upućuju koordinatorima te vas pozivamo na što veći odziv.
S obzirom na činjenicu da je Ministarstvo rada RH povuklo iz procedure navedene prijedloge Zakona moguće je da će se i sindikalne središnjice u ovom trenutku suzdržati od aktivnosti, pa vas molimo da dnevno pratite naše sljedeće obavijesti.


Wednesday, 11.12.2013.

PRIOPĆENJE SINDIKALNOG POVJERENIKA U SVEZI POČETKA POSTUPKA KOLEKTIVNOG PREGOVARANJA S POSLODAVCEM U GRADSKOJ UPRAVI GRADA ZAGREBA

U utorak 10. prosinca održan je prvi sastanak s poslodavcem na temu sklapanja Kolektivnog ugovora za službenike i namještenike u gradskim upravnim tijelima Grada Zagreba, jer postojeći, kao što je poznato, istječe 31.12.2013., s mogućnošću produljenog djelovanja do 30. ožujka 2014.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici sindikata drugih javnih službi koje su na gradskom proračunu.

Sastanak je protekao u pozitivnom predblagdanskom ozračju, a vodio ga je gradonačelnik Grada Zagreba gospodin Milan Bandić.

Gradonačelnik je u najkraćim crtama oslikao aktualnu situaciju u svezi s financijskom situacijom u Gradu, osobito u kontekstu prihvaćanja Proračuna za 2014. godinu, a što se očekuje na zasjedanju Skupštine Grada Zagreba 19. prosinca 2013. godine.

Gradski pročelnik za financije gospodin Slavko Kojić dao je kratku preliminarnu informaciju o punjenju proračuna za 2013. istaknuvši da se puni bolje nego prošle godine, ali još uvijek nešto ispod plana za ovu godinu.

Gradonačelnik je predložio dinamiku daljnjeg pregovaranja na način da će tek poslije 19.12. tj. nakon očekivanog usvajanja gradskoga proračuna za sljedeću godinu, definirati prijedlog tj. okvir za pregovore o plaćama i drugim materijalnim primanjima za 2014. i poslati ga sindikatima sudionicima, te se sljedeći sastanak očekuje u siječnju nakon što prođe razumni rok za analizu prijedloga.