Vijesti
Thursday, 03.04.2014.

PRIOPĆENJE U SVEZI POTPISIVANJA NOVOG KOLEKTIVNOG UGOVORA

Poštovani,

s datumom 1. travnja 2014. zaključen je novi Kolektivni ugovor za službenike i namještenike u gradskim upravnim tijelima Grada Zagreba i to s trajanjem do 30. lipnja 2014.

Ugovor je identičan dosadašnjem Ugovoru s tim da su materijalna prava regulirana na razini isplaćenog u 2013. godini.

Uskoro ćemo ga objaviti na našoj stranici.

Time je praktično realiziran zaključak  sa zadnje runde pregovora s poslodavcem od 24. ožujka 2014. Bez obzira na ponekad disonantne tonove u dosadašnjem tijeku pregovora, možemo ustvrditi da je socijalni dijalog s poslodavcem u Gradu Zagrebu do sada vođen korektno kako od strane poslodavca, tako i od strane socijalnih partnera.

Ovakva ocjena svakako je ohrabrujuća, pogotovo ako uzmemo u obzir širi kontekst aktualnog stanja u Republici Hrvatskoj.

U nadi da će se ovakav trend nastaviti i u lipnju, sa svoje strane možemo zahvaliti poslodavcu što je do sada ispoštivao sve što smo zajednički zaključili. 


Wednesday, 26.03.2014.

Poštovani,

prosljeđujemo vam obavijest kolegice Nine Pejanović povjerenice Podružnice sindikata MORH256B koja se odnosi na mogućnosti ljetovanja u njihovom odmaralištu. Ukoliko ste zainteresirani javite se na navedene telefone.
Obavijest ljetovanje (30 kb)
Zahtjev ljetovanje (38 kb)


Monday, 24.03.2014.

PRIOPĆENJE POVJERENIKA PRIGODOM NASTAVKA PREGOVORA O NOVOM KOLEKTIVNOM UGOVORU

Poštovani,

u subotu 22. ožujka 2014. u 9,00 sati održana je nova runda pregovora između poslodavca i predstavnika sindikata djelatnosti koje su na gradskom proračunu.
Sastanak je protekao u izrazito konfliktnom tonu, čemu su uvelike pridonijeli i predstavnici sindikata društvenih djelatnosti odbivši sve ponude poslodavca iznijete još na prvom sastanku.
Poslodavac je nakon pojedinačnog izjašnjavanja predstavnika sindikata prekinuo sastanak, najavivši promptno otkazivanje kolektivnih ugovora.
Što se tiče našega Sindikata, nismo sudjelovali u polemikama.
Zatražili smo da se do isteka roka produžene primjene Kolektivnog ugovora (31.03.) potpiše novi Kolektivni ugovor, s obzirom na to da smo svoje prijedloge definirali i pravodobno poslali poslodavcu. Poslodavac je to prihvatio i naložio svojim službama da se idući tjedan to operativno provede.
Sadržaj Kolektivnog ugovora praktično ostaje isti osim nekoliko stvari koje su rezultat uskladbi s novim zakonskim odredbama. Materijalna prava i osnovica ostaju isti kao i 2013. godine s izuzetkom prijevoza, koji se regulira povoljnije za međugradski promet.
Koeficijenti nisu u našem Kolektivnom ugovoru, nego ih sukladno Zakonu donosi predstavničko tijelo, tako da će o tome još biti riječi, što nije prepreka potpisivanju Kolektivnog ugovora.


Thursday, 06.03.2014.

Drage kolegice,

kako pjesma kaže: žene su žene, žene su ukras prirode...

Uz čestitke za vaš dan želim vam reći samo jedno-puno vam hvala što nas trpite takvi kavi već jesmo.

Vaš Vlado Korbar

Dan žena (398 KB JPG)


Friday, 28.02.2014.

PRIOPĆENJE POVJERENIKA PRIGODOM NASTAVKA PREGOVORA O NOVOM KOLEKTIVNOM UGOVORU

U petak 28.02.2014. održana je nova runda pregovora o sklapanju novog Kolektivnog ugovora između poslodavca i predstavnika sindikata gradske uprave, vatrogasaca, predškolskog odgoja i kulture, a nakon pribavljanja dokaza o reprezentativnosti ovih preostalih sindikata. Predstavnici preostalih sindikata, osim sindikata gradske uprave, zatražili su podatke koje je već naš sindikat dobio o isplaćenoj masi materijalnih prava u 2013. godini kao i simulaciju izračuna plaća prema prijedlogu poslodavca, uz to predstavnice predškolskog i sindikata kulture zatražile su podatak o planiranim sredstvima za otpremnine odnosno definiciju tehnološkog viška.

Predstavnik sindikata gradske uprave inzistirao je na uključivanju odborničkih, vijećničkih i zastupničkih naknada u program štednje na rashodima za plaće i druge naknade, na što je gradonačelnik najavio da će tražiti na prvoj sljedećoj sjednici skupštine smanjenje tih naknada za 10 %.

Sljedeća runda pregovora održati će se 6. ožujka 2014. u 12 sati. Svim članovima želim ugodan vikend!

Vlado Korbar