Vijesti
Thursday, 06.03.2014.

Drage kolegice,

kako pjesma kaže: žene su žene, žene su ukras prirode...

Uz čestitke za vaš dan želim vam reći samo jedno-puno vam hvala što nas trpite takvi kavi već jesmo.

Vaš Vlado Korbar

Dan žena (398 KB JPG)


Friday, 28.02.2014.

PRIOPĆENJE POVJERENIKA PRIGODOM NASTAVKA PREGOVORA O NOVOM KOLEKTIVNOM UGOVORU

U petak 28.02.2014. održana je nova runda pregovora o sklapanju novog Kolektivnog ugovora između poslodavca i predstavnika sindikata gradske uprave, vatrogasaca, predškolskog odgoja i kulture, a nakon pribavljanja dokaza o reprezentativnosti ovih preostalih sindikata. Predstavnici preostalih sindikata, osim sindikata gradske uprave, zatražili su podatke koje je već naš sindikat dobio o isplaćenoj masi materijalnih prava u 2013. godini kao i simulaciju izračuna plaća prema prijedlogu poslodavca, uz to predstavnice predškolskog i sindikata kulture zatražile su podatak o planiranim sredstvima za otpremnine odnosno definiciju tehnološkog viška.

Predstavnik sindikata gradske uprave inzistirao je na uključivanju odborničkih, vijećničkih i zastupničkih naknada u program štednje na rashodima za plaće i druge naknade, na što je gradonačelnik najavio da će tražiti na prvoj sljedećoj sjednici skupštine smanjenje tih naknada za 10 %.

Sljedeća runda pregovora održati će se 6. ožujka 2014. u 12 sati. Svim članovima želim ugodan vikend!

Vlado Korbar


Tuesday, 25.02.2014.

OBAVIJEST ČLANOVIMA

Sastanak poslodavca s potpisnicima kolektivnih ugovora zakazan za srijedu 26. veljače 2014. u 9,00 sati je zbog obveza čelnika sindikata 26.02. ujutro u svezi prosvjeda na Markovom trgu, pomaknut na petak 28. veljače u 12,00 sati.


Monday, 24.02.2014.

ŠTRAJK SOLIDARNOSTI

Pozivamo sve članove sindikata kao i sve druge zainteresirane službenike i namještenike da se u utorak 25. veljače 2014. TOČNO U PODNE okupe na platou ispred ulaza u gradsku upravu (po područnim uredima i drugim dislociranim jedinicama slična okupljanja organizirat će u isto vrijeme sindikalni koordinatori) te se na taj način uključe u ŠTRAJK SOLIDARNOSTI koji organiziraju sindikalne središnjice u znak potpore kolegama koji nisu primili i po 25 plaća, ali i kao iskaz nezadovoljstva načinom i sadržajem predloženog radnog zakonodavstva.
Štrajk je sukladno pravilima prijavljen poslodavcu 21.02.2014.

 


Wednesday, 19.02.2014.

PRIOPĆENJE POVJERENIKA PRIGODOM NASTAVKA PREGOVORA O NOVOM KOLEKTIVNOM UGOVORU

Dana 19. veljače 2014. u 9 sati održana je nova runda pregovora o novom Kolektivnom ugovoru između poslodavca i pregovaračkog odbora sindikata. Sastanak je trajao relativno kratko. Na njemu je predstavnik poslodavca prezentirao dio analitičkih podataka koje je sindikat tražio na prošlom sastanku. Prezentirani  su podaci o rashodima u 2013. i planski podaci za 2014., dok su izostali podaci o vijećničkim, odborničkim i zastupničkim naknadama te podaci o planiranoj projekciji ušteda od strane poslodavca, pa će se ti podaci dodatno zatražiti od Gradskog ureda za financije, a sam pročelnik Gradskog ureda za financije je sugerirao da se konkretna operativna pitanja rješavaju dnevno, u izravnoj komunikaciji predstavnika sindikata i Gradskog ureda za financije.
I ova runda pregovora protekla je u ozračju spremnosti sudionika na dogovor. Poslodavac je izvijestio o dosad poduzetom na tragu ujednačavanja pristupa prema Holdingu, drugim korisnicima gradskog proračuna i samoj upravi, te izvijestio da će još danas tim drugim korisnicima biti upućeni prijedlozi koje je sindikat gradske uprave već dobio.
S obzirom da su u međuvremenu stigle potvrde o reprezentativnosti sindikata u kulturi i predškolskom odgoju, već sljedeća runda pregovora zakazana za 26. veljače 2014. u 9 sati održat će se "u punom sastavu".
Na inicijativu predsjednika SDLSN-a gospodina Boisa Pleše pregovarači su se suglasili da se do daljnjega suzdržavaju od javnih istupa.