Vijesti
Monday, 24.11.2014.

Poštovane članice i članovi,

u privitku možete pogledati neke zanimljive momente s oproštajnog susreta s dugogodišnjim članovima Podružnice koji su 2014. otišli ili idu u mirovinu, a koji je održan 14. studenoga 2014.

Oproštajni susret 1, Oproštajni susret 2, Oproštajni susret 3, Oproštajni susret 4, Oproštajni susret 5, Oproštajni susret 6, Oproštajni susret 7, Oproštajni susret 8, Oproštajni susret 9, Oproštajni susret 10, Oproštajni susret 11, Oproštajni susret 12, Oproštajni susret 13


Wednesday, 19.11.2014.

Obavijest

Obavještavamo članstvo da je 19.11.2014. u 9.30 sati zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba gđa. dr.sc. SANDRA ŠVALJEK sa suradnicima održala sastanak sa vodstvom SDLSN RH, sindikata Gradske uprave i Javne vatrogasne postrojbe GZ a prethodno je primila na razgovor predstavnika Podružnice sindikata gradske uprave Grada Zagreba na njegov zahtjev.
Na sastanku je zamjenica gradonačelnika upoznala nazočne da se, bez obzira na znatno smanjenje proračuna Grada Zagreba u 2015. godini (usljed promjena u poreznoj politici), masa plaća neće smanjivati, pa je u ovom času za pretpostaviti da se materijalna prava službenika i namještenika u 2015. godini neće mjenjati., dapače u neto iznosima ona će se i povećati.

Povjerenik sindikata Gradske uprave ukazao je na višemjesečno odgađanje razrješenja pitanja prijevoza službenika i namještenika izvan područja Grada Zagreba (odnosno izvan područja koje pokriva ZET). Naime, unatoč čvrstom stajalištu prilikom utvrđivanja teksta Kolektivnog ugovora da će se pristup ovom pitanju ujednačiti u Holdingu, ustanovama i upravi, na snazi su ostala stara rješenja, uz dogovor da će se do kraja godine to riješiti. Stoga je zamjenica gradonačelnika zatražila od povjerenika da dostavi prijedlog korekcija u članku Kolektivnog ugovora koji regulira to pitanje, što će povjerenik u najkraćem roku i učiniti.

Po pitanju poticajnih otpremnina u 2014. i 2015. godini, na upite predsjednika SDLSN RH i predstavnika sindikata vatrogasne postrojbe zamjenica gradonačelnika je naglasila da je za 2014. godinu taj postupak završen a da će o 2015. godini moći razgovarati kada bude poznat financijski prostor za tu namjenu, a na temelju analitičkih materijala stručnih službi.


Monday, 03.11.2014.

Poziv članovima koji odlaze u mirovinu

Poštovane članice i članovi, nakon duljeg razdoblja zajedničkog druženja na sportskim igrama, našem odmaralištu u Lovranu, zajedničke borbe za što povoljniji Kolektivni ugovor, došao je trenutak kada odlazite u zasluženu mirovinu.
Tim povodom, sada već tradicionalno, pozivam vas na završni susret na kojem ćete dobiti prigodne darove i spomen zahvalnicu te ćemo u opuštenoj atmosferi uz glazbu i zagorske "krute i tekuće" specijalitete evocirati sve one lijepe trenutke dosadašnje suradnje.
Susret će se održati 14. studenog u Gornjoj Stubici, a polazak autobusa je u 15.30 sati ispred garaže Gradske uprave, Trg Stjepana Radića 1.
Molimo da se odazovete pozivu, a sve one kojima to iz bilo kojeg razloga neće biti moguće kontaktirat ćemo nakon susreta.


Wednesday, 15.10.2014.

Obavijest članovima koji odlaze u mirovinu

Poštovane članice i članovi,

podsjećamo vas da smo od prošle godine uveli praksu da sve dugogodišnje članice i članovi i nakon odlaska u mirovinu zadržavaju sva prava koja su imali dok su bili u radnom odnosu i sindikatu, naravno pod uvjetom da to ostanu do trenutka umirovljenja.


Wednesday, 15.10.2014.

Obavijest članovima u svezi isplata naknada

Obavještavamo sve članice i članove da od 15. listopada 2014. Podružnica neće isplaćivati naknade vezane uz rješenja Gradskog ureda za financije po pitanju žalbi Grada kod Županijskog suda a u svezi s radnim sporovima. Zahtjeve dotičnih ćemo zaprimati i proslijeđivati u redovnu proceduru SDLSN-u RH.

Ovu smo mjeru prisiljeni uvesti iz razloga zlouporaba, osobito djelatnica G.U. za financije, koje su se učlanile samo do trenutka isplate naknade i vrlo brzo nakon toga istupile iz sindikata.