Vijesti
Tuesday, 23.03.2021.

Poštovani!

Zajedničko povjerenstvo Zagrebačkog  holdinga i Gradske uprave Grada Zagreba završilo je s radom 23. ožujka i donijelo odluku o odabiru najpovoljnije ponude za dar u naravi-uskrsnicu 2021. godine.

Bon tj. vrijednosnu karticu u iznosu od 600,00 kuna preuzet ćemo od trgovačkog lanca Spar koji je dao najpovoljniju ponudu za kupnju dara u naravi. Kartice će biti dostupne od početka idućeg tjedna nakon što ih odgovarajuće službe Gradske uprave Grada Zagreba preuzmu u upravi Holdinga. Kartice će se moći koristiti višekratno do potpunog iskorištenja iznosa na kartici s rokom važenja kartice do 31.10.2021.


Monday, 08.03.2021.

Međunarodni dan žena

Poštovane članice Sindikata kao i ostale službenice i namještenice Gradske uprave Grada Zagreba čestitam Vam 8. ožujka, Međunarodni dan žena, praznik koji nosi poruke ravnopravnosti i digniteta svih žena, koji je izboren u teškoj borbi, u prvom redu sindikalnoj, bez koje bi svijet izgledao sasvim drugačije, a u kojoj treba učiniti još mnogo toga kako bi žene doista bile ravnopravne u punom smislu te riječi!

Vlado Korbar, sindikalni povjerenik 


Monday, 01.03.2021.

Poštovane članice i članovi,

zatečeni smo žalosnom viješću kako nas je gradonačelnik Grada Zagreba iznenada napustio u noći sa subote na nedjelju.
Tim povodom povjerenik Podružnice se, u ime članova i svoje osobno ime, upisao u Knjigu žalosti odmah nakon što je postavljena u foajeu Gradske uprave.
Smrt gospodina Milana Bandića gubitak je i za sindikalnu organizaciju s obzirom da je gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić bio osvjedočeni prijatelj Sindikata i socijalnog dijaloga.
Ostale detalje vezane uz komemoraciju i posljednji ispraćaj pratite putem dostupnih medija. 


Thursday, 14.01.2021.

OBAVIJEST

Obavještavamo Vas da je u Službenom glasniku Grada Zagreba 1/2021 od 12. siječnja 2021. objavljen XVII. dodatak Kolektivnom ugovoru za službenike i namještenike u gradskim upravnim tijelima Grada Zagreba. Ujedno se ispričavamo što smo u prošloj obavijesti dali pogrešnu informaciju da se i za dobrovoljne davatelje krvne plazme priznaje pravo na slobodne dane kao i za dobrovoljno davanje krvi, što nije točno jer bi se u tom slučaju s obzirom na češću mogućnost davanja plazme slobodni dani po toj osnovi gotovo izjednačili s ukupnim danima godišnjeg odmora.  Stoga je u tekst Kolektivnog ugovora uvrštena odredba koja je usklađena s Kolektivnim ugovorom za državne službenike i namještenike kako ne bi bilo dvojbi po tom pitanju. 

 XVII. DODATAK KOLEKTVINOM UGOVORU 


Wednesday, 23.12.2020.

PRODUŽENJE KOLEKTIVNOG UGOVORA

Poštovane članice i članovi Sindikata, 

Danas je održan sastanak s gradonačelnikom ovlaštenih predstavnika sindikata predškolskog odgoja, kulture, javnog vatrogastva i gradske uprave. Na sastanku je odlučeno da se i za cijelu 2021. godinu (od 01.01.do 31.12.) produži primjena postojećih odredaba Kolektivnog ugovora uz dodatak da se osnovica za obračun plaće od 01.01.2021. povisuje za 1,3% koliko je u svom Priopćenju utvrdio Odjel za statistiku Gradskog ureda za strategiju. Osim toga, pravo na slobodne dane utvrđeno je i dobrovoljnim davateljima krvne plazme kao i dobrovoljnim davateljima krvi.

Čim dodatak Kolektvnom ugovoru bude objavljen u Službenom glasniku, stavit ćemo ga i na našu stranicu.

Vjerujem na nam je ovo najbolja čestitka za Božić i Novu godinu, te vam od srca želim sve najbolje za predstojeće blagdane.

 

Sindikalni povjerenik: 

Vlado Korbar