Vijesti
Monday, 24.05.2021.

PRIOPĆENJE SINDIKALNE PODRUŽNICE GUGZ U SVEZI PRIMOPREDAJE IZVRŠNIH OVLASTI

S obzirom na brojne polemike prošloga tjedna u svezi primopredaje izvršnih ovlasti u gradu Zagrebu kao jedinici lokalne i područne (regionalne) samouprave, iz središnjice SDLSN dobili smo sljedeće priopćenje u kojem citiraju Zakon o postupku primopredaje vlasti:

"U postupku primopredaje državne vlasti i izvršnih ovlasti u jedincama lokalne i područne (regionalne) samouprave zabranjene su kadrovske promjene osim na dužnostima za koje se prema odredbama ovog Zakona podnosi mandat na raspolaganje. 

Osobe koje imaju status službenika, a postavljaju se na radno mjesto na temelju imenovanja, po prethodno provedenom javnom natječaju, nisu dužne stavljati mandat na raspolaganje danom stupanja na dužnost Vlade odnosno općinskog načelnika, gradonačelnika, župana i gradonačelnika Grada Zagreba."

 

Povjereništvo sindikalne podružnice GUGZ održalo je 21. svibnja 2021. svoju sjednicu na kojoj je, raspravljajući o mogućim posljedicama provedenih lokalnih izbora, a što se tiče statusa te radnih prava službenika i namještenika - svojih članova u gradskoj upravi grada Zagreba, donijelo zaključak da će prije drugog kruga lokalnih izbora svi koordinatori dobiti detaljan prikaz pozitivnih propisa koji reguliraju status službenika i namještenika u gradskoj upravi, a koji će izraditi pravna služba SDLSN RH, kako bi bili spremni pravodobno reagirati za slučaj pokušaja eventualne ugroze tih prava. 

 

 


Thursday, 13.05.2021.

PONUDA PERADI S DOSTAVOM

Poštovane članice i članovi,

U prilogu vam dajemo najnoviju ponudu poduzeća za

uzgoj, klanje i prodaju međimurskih pilića te ostale peradi

JANČEC d.o.o. Donji Pustakovec 112, 40323 Prelog

www.janpicek.hr

PONUDA LINK 


Wednesday, 05.05.2021.

XVIII. DODATAK KOLEKTIVNOM UGOVORU

Poštovano članstvo,

U privitku vam šaljemo kopiju XVIII. dodatka Kolektivnom ugovoru. Promjena se odnosi na vraćanje kategorije dobrovoljnog darivanja krvi i svih krvnih pripravaka u režim dva slobodna dana. (U prošlom dodatku Kolektivnom ugovoru krvna plazma je iz te kategorije izbačena, nakon čega je uslijedila preporuka Ministarstva zdravstva i Zavoda za transfuziju da krv i krvni pripravci moraju imati jednaki tretman što se tiče slobodnih dana.) Sadašnjom promjenom ograničava se ukupan broj darivanja krvi i krvnih pripravaka za koje se mogu dobiti slobodni dani i to na četiri puta godišnje.

XVIII. DODATAK KOLEKTIVNOM UGOVORU 


Friday, 30.04.2021.

Međunarodni praznik rada

Svim članicama i članovima čestitamo 1. svibnja, Međunarodni praznik rada.

Vaš povjerenik 


Tuesday, 27.04.2021.

PONUDA PERADI S DOSTAVOM

Poštovane članice i članovi,

U prilogu vam skrećemo pozornost da nam se obratilo poduzeće Jančec d.o.o.  s ponudom relativno povoljnih cijena peradi s dostavom u kuću. U ponudi imate kontaktni broj telefona za sve informacije.LINK