Vijesti
Tuesday, 25.02.2014.

OBAVIJEST ČLANOVIMA

Sastanak poslodavca s potpisnicima kolektivnih ugovora zakazan za srijedu 26. veljače 2014. u 9,00 sati je zbog obveza čelnika sindikata 26.02. ujutro u svezi prosvjeda na Markovom trgu, pomaknut na petak 28. veljače u 12,00 sati.


Monday, 24.02.2014.

ŠTRAJK SOLIDARNOSTI

Pozivamo sve članove sindikata kao i sve druge zainteresirane službenike i namještenike da se u utorak 25. veljače 2014. TOČNO U PODNE okupe na platou ispred ulaza u gradsku upravu (po područnim uredima i drugim dislociranim jedinicama slična okupljanja organizirat će u isto vrijeme sindikalni koordinatori) te se na taj način uključe u ŠTRAJK SOLIDARNOSTI koji organiziraju sindikalne središnjice u znak potpore kolegama koji nisu primili i po 25 plaća, ali i kao iskaz nezadovoljstva načinom i sadržajem predloženog radnog zakonodavstva.
Štrajk je sukladno pravilima prijavljen poslodavcu 21.02.2014.

 


Wednesday, 19.02.2014.

PRIOPĆENJE POVJERENIKA PRIGODOM NASTAVKA PREGOVORA O NOVOM KOLEKTIVNOM UGOVORU

Dana 19. veljače 2014. u 9 sati održana je nova runda pregovora o novom Kolektivnom ugovoru između poslodavca i pregovaračkog odbora sindikata. Sastanak je trajao relativno kratko. Na njemu je predstavnik poslodavca prezentirao dio analitičkih podataka koje je sindikat tražio na prošlom sastanku. Prezentirani  su podaci o rashodima u 2013. i planski podaci za 2014., dok su izostali podaci o vijećničkim, odborničkim i zastupničkim naknadama te podaci o planiranoj projekciji ušteda od strane poslodavca, pa će se ti podaci dodatno zatražiti od Gradskog ureda za financije, a sam pročelnik Gradskog ureda za financije je sugerirao da se konkretna operativna pitanja rješavaju dnevno, u izravnoj komunikaciji predstavnika sindikata i Gradskog ureda za financije.
I ova runda pregovora protekla je u ozračju spremnosti sudionika na dogovor. Poslodavac je izvijestio o dosad poduzetom na tragu ujednačavanja pristupa prema Holdingu, drugim korisnicima gradskog proračuna i samoj upravi, te izvijestio da će još danas tim drugim korisnicima biti upućeni prijedlozi koje je sindikat gradske uprave već dobio.
S obzirom da su u međuvremenu stigle potvrde o reprezentativnosti sindikata u kulturi i predškolskom odgoju, već sljedeća runda pregovora zakazana za 26. veljače 2014. u 9 sati održat će se "u punom sastavu".
Na inicijativu predsjednika SDLSN-a gospodina Boisa Pleše pregovarači su se suglasili da se do daljnjega suzdržavaju od javnih istupa.

 

 


Wednesday, 12.02.2014.

OBAVIJEST ČLANOVIMA

Dana 12. veljače 2014. u 9 sati održan je treći po redu sastanak poslodavca sa sindikatom na temu sklapanja novog Kolektivnog ugovora, s time da je ovaj sastanak bio prvi odvojeni samo za Sindikat gradske uprave Grada Zagreba.
Sindikalni povjerenik izvijestio je gradonačelnika o stajalištima sindikata u svezi njegovog prijedloga od 4. veljače 2014. (stajališta sindikata u privitku), te i službeno predao taj dokument. Gradonačelnik i ostali predstavnici poslodavca (gospođa Švaljek zamjenica gradonačelnika i gospodin Kojić pročelnik Gradskog ureda za financije) pohvalili su ovakav analitički pristup u rješavanju otvorenih pitanja u pregovorima te obećali da će do idućeg sastanka pripremiti analitičke podloge koje traži sindikat.
Gradonačelnik je uz to obećao da će u što kraćem roku osigurati da se svi korisnici gradskog proračuna i Holding obavijeste o nužnosti usklađivanja i jedinstvenog pristupa politike plaća i drugih materijalnih primanja iz gradskog proračuna, a kako bi se izbjegla rješenja koja su u posljednjih nekoliko godina išla na štetu uprave.
Sastanak je prošao u koncilijantnom tonu te je dogovoreno da će se sljedeći sastanak održati 19. veljače 2014. u 9 sati.
Prijedlog poslodavca (PDF 152KB)
Odgovor Sindikata (doc 112KB)
Thursday, 30.01.2014.

OBAVIJEST ČLANOVIMA

Poštovane kolegice i kolege,

obavještavamo vas da je poslodavac sazvao sastanak sa sindikatima potpisnicima kolektivnih ugovora za utorak 4. veljače 2014. u 12 sati.
Nakon sastanka obavijestit ćemo vas o tijeku i zaključcima. Napominjemo da za ovaj sastanak nisu poslani nikakvi pismeni prijedozi poslodavca.
Također vas obavještavamo da je temeljem zaključaka s našeg Povjereništva gradonačelnik Grada Zagreba donio Zaključak o raskidu Ugovora o upravljanju odmaralištima u Novom Vinodolskom i Crikvenici. Tekst zaključka možete pročitati na stranicama Grada Zagreba pod "brzo pretraživanje-akti gradonačelnika".