Vijesti
Tuesday, 05.11.2013.

OBAVIJEST ZA ČLANOVE

U prilogu vam dostavljamo dopis vezan za članove kojima će Sindikat nadoknaditi razliku između dobivenog i plaćenog iznosa po presudama Općinskog građanskog suda u Zagrebu u predmetima razlike plaće.
Dopis SDLSN-poziv na dostavu podataka
Tuesday, 29.10.2013.

OBAVIJEST ZA ČLANOVE KOJI SU DO UMIROVLJENJA U ČLANSTVU SDLSN RH-PODRUŽNICA GUGZ

Obavještavamo vas da je povjereništvo Podružnice na sjednici 25.10.2013. a na prijedlog povjerenika donijelo odluku da svi oni naši članovi koji su to bili do umirovljenja i ubuduće mogu koristiti sindikalna odmarališta po cijeni za članove Sindikata. Ista će prava dokazivati obrascem priznanja-zahvale koja će dobiti od ove Podružnice prije umirovljenja.
Istodobno prema SDLSN-u ćemo pokrenuti inicijativu za statutarno reguliranje još nekih mogućih prava za navedene članove.
Thursday, 17.10.2013.

OBAVIJEST ZA ČLANOVE SINDIKATA KOJI 2013. GODINE IDU (ILI SU OTIŠLI) U MIROVINU

Poštovani članovi, koliko žalimo što se rastajemo od vas toliko se i veselimo što ste došli do svoje zaslužene mirovine nakon dugogodišnje vjernosti Gradu Zagrebu i našem Sindikatu.
Podružnica sindikata ove vam godine priređuje skroman i dostojanstven oproštaj uz Martinjsku veselicu i prigodan dar, 8. studenog 2013. u primjerenom ambijentu u okolici Zagreba.
Polazak autobusa je u 15.30 sati s Trga S.Radića 1, ispred zgrade gradske uprave ( planirani povratak oko 22.00 sata ).
Radi planiranja prijevoza i ukupnog broja sudionika molimo vas da se javite u Podružnicu sindikata, Trg S.Radića 1, soba 254, tel. 610-1254, 1051, 4066, mobitel Vlado Korbar 098/416-458 do 31. listopada 2013. do 15.00 sati.
Friday, 27.09.2013.

PRIOPĆENJE PODRUŽNICE SINDIKATA GRADSKE UPRAVE GRADA ZAGREBA U SVEZI UČESTALIH IZJAVA POSLODAVCA O NUŽNOSTI POLITIKE " BOLNIH REZOVA"

Ponukani sve češćim javnim istupima poslodavca u kojima najavljuje "bolne rezove" u materijalnim primanjima službenika i namještenika Gradske uprave Grada Zagreba uz konstataciju da te rezove provodi ili će provoditi u dogovoru sa Sindikatom najoštrije demantiramo da je do sada prema Sindikatu upućena bilo kakva, formalna ili neformalna, inicijativa poslodavca u tom smislu.


Takvi jednostrani istupi poslodavca u koje se pokušava involvirati Sindikat kao suučesnik, štete kako Sindikatu, tako i poslodavcu i stvaraju krajnje negativnu klimu pred početak postupka kolektivnog pregovaranja. Osim toga, takvi istupi nisu u skladu niti s dobrom praksom, pa niti s pojedinim formalnim odredbama pregovaračkih protokola u kojima se najčešće odbacuje metoda jednostranih priopćenja za javnost.


Stoga poručujemo članstvu i svim službenicima i namještenicima u gradskim upravnim tijelima Grada Zagreba, da ćemo pregovorima pristupiti držeći se svoje statutarne i zakonske pozicije, apsolutno poštujući volju svoga članstva i temeljem egzaktnih ekonomskih pokazatelja relevantnih za materijalni položaj službenika i namještenika.


Tuesday, 03.09.2013.

PRIOPĆENJE PODRUŽNICE SINDIKATA GRADSKE UPRAVE GRADA ZAGREBA U SVEZI XIII. DODATKA KOLEKTIVNOG UGOVORA ZA SLUŽBENIKE I NAMJEŠTENIKE U GRADSKIM UPRAVNIM TIJELIMA GRADA ZAGREBA

Navedeni dodatak uputio je gradonačelnik grada zagreba 20. kolovoza 2013. ovoj Podružnici.
Bit prijedloga odnosi se na promjenu režima podmirivanja troškova prijevoza službenicima i namještenicima koji se od 1.9.2013. ostvaruje na način kupnje mjesečnih ili godišnjih karata u gradskom i međugradskom prijevozu, te na odredbu da se primjena Kolektivnog ugovora produžuje do 31.12.2013. godine. U odnosu na predložene promjene, Podružnica sindikata očitovala se prema gradonačelniku u više navrata, a u prilogu dajemo izvorni tekst očitovanja Podružnice radi vaše informacije.
Uskoro ćemo na stranicu postaviti konačan tekst XIII. dodatka.
Očitovanje 27.8.2013.
Očitovanje 28.8.2013.
Očitovanje 30.8.2013.