Vijesti
Friday, 19.03.2010.

Izlet u Stubičke Toplice

Poštovani članovi, u ovo preduskrsno vrijeme zahvaljujući Vam na odanosti sindikalnoj organizaciji, odlučili smo Vam ponuditi jednodnevni izlet u Stubičke Toplice koji uključuje kupanje u unutarnjim hotelskim bazenima HTP "Matija Gubec" i ručak u restoranu (standardni dnevni menu koji uključuje juhu, glavno jelo, prilog, salatu i kruh) i to u sljedećim terminima:

-  5. travnja,
- 10. i 11. travnja,
- 17. i 18. travnja,
- 24. i 25. travnja,
- 01. i 02. svibnja.

Prijevoz si članovi organiziraju samostalno, uz napomenu da smo u dogovorima s HŽ-om osigurali popust od 30-40% na povratnu kartu Zagreb Gl.Kolodvor-Stubičke toplice-Zagreb.

Na Vama je da odaberete termin i nakasnije osam dana prije željenog termina javite na telefon 610-1254 koji termin želite koristiti te da dođete u sobu 254 (Trg S.Radića 1) kako biste podigli odgovarajući dokument koji ćete predati na ulazu u bazen.
Ukoliko zbog procesa rada nećete biti u stanju osobno doći u Ured u S.Radića, osigurat ćemo Vam potrebnu dokumentaciju putem koordinatora.

Nužno je pridržavati se ovih rokova kako bi HTP "Matija Gubec" moglo planirati količine hrane i ostale aktivnosti s obzirom na popunjenost bazena. Radi komoditeta kupača sugerirano nam je da broj naših članova po terminu ne prelazi 200.

Ova akcija je besplatna samo za članove Sindikata Podružnice Gradske uprave Grada Zagreba, ali ako želite sa sobom povesti nekoga od svoje rodbine ili prijatelja, a da bi ta osoba ostvarila popust koji dobivamo od domaćina, trebate za nju u našoj blagajni uplatiti 55,00 kuna (puna cijena paketa u HTP je 80,00 kuna).


Tuesday, 02.02.2010.

Nastavak uspješne primjene svih odredaba Kolektivnog ugovora za službenike i namještenike u gradskim upravnim tijelima Grada Zagreba i u 2010. godini

Povjereništvo Podružnice sindikata gradske uprave Grada Zagreba održalo je 1. veljače 2010. godine sjednicu na kojoj je:

1.) donijelo Odluku kojom se prihvaća prijedlog gradonačelnika Grada Zagreba iznijet na sastanku s predstavnicima Sindikata gradske uprave i gradskih ustanova o povećanju osnovice za plaće službenika i namještenika u gradskim upravnim tijelima Grada Zagreba u iznosu od 1,4% (čime ona sada iznosi 3.681,00 kuna) i primjenjuje se od 1. siječnja 2010. godine. Time je primjenjen članak 35. stavak 1. Kolektivnog ugovora. 

2.) usvojilo informaciju o usvajanju konačnog prijedloga Zakona o plaćama u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi na sjednici Vlade RH 28. siječnja 2010. godine-tekst konačnog prijedloga može se naći na internetskoj stranici www.vlada.hr ( sjednice-odluke i dokumenti).

3.) zaključeno da će se od 1. veljače 2010. godine u postupku istupanja iz Sindikata za svaku istupnicu zatražiti i supotpis koordinatora područnog ureda.


Friday, 27.11.2009.

IZJAVA PODRUŽNICE SINDIKATA GRADSKE UPRAVE GRADA ZAGREBA

U „Novom listu“ od 21. 11. 2009. objavljen je članak autora Branimira Zekića pod naslovom „Zamrzavaju se plaće zaposlenicima Grada?“

Članak započinje sljedećom konstatacijom: „Jedan od najboljih kolektivnih ugovora u zemlji, koji je za više od 12.000 zaposlenika zagrebačke gradske uprave jamčio godišnji rast plaća od 5%, s odlaskom Milana Bandića iz SDP-a odlazi u povijest. Najavio je to jučer Ivo Jelušić, novi šef zagrebačkog ogranka socijaldemokrata.“Dalje List citira samog gospodina Jelušića: „No zato će se o plaćama zaposlenika gradske uprave, odnosno o promjeni Kolektivnog ugovora, narednih tjedana pregovarati između socijalnih partnera.“ Objavljeni članak izazvao je pravu buru negativnih reakcija kako članova sindikata tako i ostalih zaposlenika gradske uprave, s obzirom na to da su u prethodnom razdoblju bili detaljno informirani o tijeku sklapanja novog Kolektivnog ugovora za naredne 4 godine.

S obzirom da članak obiluje netočnostima i paušalnim ocjenama, Podružnica sindikata Gradske uprave Grada Zagreba u svezi članka kao i u svezi izjava gospodina Jelušića konstatira sljedeće:


1. Gradska uprava Grada Zagreba ne broji 12.000 nego 2.800 zaposlenika

2. Kolektivni ugovor (niti bivši niti sadašnji) ne jamči godišnji rast plaća os 5% nego rast (ili pad) koji se  
egzaktno izračunava primjenom statističkih metoda, kombinirajući kretanja plaća u gospodarstvu i troškova 
života.

3. Sindikat ne sklapa Kolektivni ugovor sa šefovima ogranaka političkih stranaka nego s legitimno izabranim 
predstavnikom izvršne vlasti Grada Zagreba.

4. Podružnica sindikata Gradske uprave Grada Zagreba prihvatila je inicijativu gradonačelnika Grada Zagreba 
koji je početkom studenog 2009. zbog ušteda u gradskom proračunu zatražio odricanje od dijela prava 
odnosno smanjivanje Božićnice iznimno za 2009. godinu za više od 50%, što je i ugrađeno u novi Kolektivni 
ugovor.

5. Novi Kolektivni ugovor sklopljen je 17. studenog 2009. godine i vrijedi do 17. studenog 2013. godine, tako da 
je nejasno na što gospodinin Jelušić misli u izjavi da će se o promjeni Kolektivnog ugovora pregovarati 
narednih tjedana između socijalnih partnera.

6. Podružnica sindikata Gradske uprave Grada Zagreba nada se da izjave o promjenama Kolektivnog ugovora
s ciljem smanjivanja prava zaposlenika ne predstavljaju službeno stajalište niti jedne političke stranke koja
participira u vlasti u Gradu Zagrebu, a ponajmanje SDP-a.

7. Podružnica sindikata Grada Zagreba odlučno odbacuje sve češće paušalne napade na djelatnike u upravi te
konstatira da je Gradska uprava Grada Zagreba visoko profesionalna, dobro obrazovana, stručna i 
motivirana za ostvarenje europskog sutra Grada Zagreba i Republike Hrvatske.


Wednesday, 18.11.2009.

Potpisan Kolektivni ugovor o produženju primjene Kolektivnog ugovora za službenike i namještenike u gradskim upravnim tijelima Grada Zagreba

17. studenog 2009. godine strane potpisnice Grad Zagreb i Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske-Podružnica sindikata gradske uprave Grada Zagreba zaključili su Kolektivni ugovor o produženju primjene Kolektivnog ugovoraza službenike i namještenike u gradskim upravnim tijelima Grada Zagreba kojim se Kolektivni ugovor koji je vrijedio za razdoblje prijašnje četiri godine produžuje i za slijedeće četiri godine.

Sve ugovorne odredbe ostaju nepromijenjene s izuzetkom jednokratne isplate božićnice samo za 2009. godinu koja će iznositi 1.500,00 kuna neto.


Thursday, 22.10.2009.

Postignut sporazum o božićnici za 2009.

Polazeći od smjernica Gospodarskog oporavka i zaštite standarda građana Grada Zagreba gradonačelnik Milan Bandić sazvao je 12. listopada 2009. godine povjerenike svih Sindikata, Gradske uprave, Holdinga, te drugih korisnika gradskog proračuna Grada Zagreba.

Tom je prigodom ponovno potvrdio stajalište da unatoč poteškoćama u punjenju gradskog proračuna neće biti smanjenja plaća ali je zatražio da se u odnosu na iznos utvrđen u Kolektivnom ugovoru umanji iznos božićnice i to jednokratno samo za 2009. godinu, te da ona iznosi 1.500,00 kuna, čime bi kada su u pitanju proračunski korisnici i dalje bila jedna od najvećih u državi.

Kako odluku o ovom prijedlogu sukladno poslovniku donosi Povjereništvo Podružnice sindikata Gradske uprave Grada Zagreba predsjednik Povjereništva sazvao je sjednicu za 15. listopada 2009. godine na kojoj je sa 16 glasova za, 1 protiv i 1 suzdržani gore navedeni prijedlog gradonačelnika i prihvaćen te će temeljem te odluke pristupiti sklapanju aneksa Kolektivnog ugovora za službenike i namještenike u gradskim upravnim tijelima Grada Zagreba koji će se odnositi isključivo na jednokratnu isplatu ne dirajući niti jedno drugo stečeno pravo iz Kolektivnog ugovora.


«    [27] [28] [29] [30] [31]  ›  »